1.8 2.0 TFSI TSI olieverbruik? Wij hebben de oplossing!

juli 31st, 2017 | Posted by Hidde in Nieuws

Diverse modellen uit de VAG groep, Seat, Skoda, Audi en Volkswagen uitgerust met een 1.8 of 2.0 TSI of TFSI motor hebben een zeer hoog olieverbuik.

Oorzaak van het probleem:
Om zo weinig mogelijk inwendige wrijving te hebben in het motorblok zijn er dunne olie schraapveren gemonteerd met een hoogte van 1.5 mm. Ook zijn deze zuigerveren voorzien van kleine gaatjes om de olie af te voeren. Door vervuiling gaan deze zuigerveren dicht zitten en blijven ze plakken in de zuiger. Hierdoor word de olie niet van de cilinderwand geschraapt waardoor de olie word verbrandt.

Oplossing:
Er worden veelal halfslachtige oplossingen aangeboden, vervangen van de zuigerveren, aanpassen van de zuiger, zuigers monteren van een ouder type motor etc. De enige juiste oplossing is het vervangen van alle vier de zuigers en zuigerveren met gemodificeerde type zuigers. Deze zijn voorzien van een hogere olie schraapveer welke geen gaatjes heeft maar een wafelstructuur.
Hierdoor word de olie goed afgevoerd en is olieverbruik gegarandeerd verleden tijd.

Kosten:
Vervangen van de zuigers is een arbeids intensieve klus.  Doordat wij deze reparatie erg vaak mogen  uitvoeren kunnen wij door onze ervaring relatief snel uw auto klaar hebben. Door de speciaal gemodificeerde zuigers kunnen wij de originele drijfstang gebruiken, bij de dealer worden deze ook vernieuwd.

- Vervangen van zuigers en zuigerveren icm motorolie(longlife), oliefilter, pakkingen, koelvloeistof, airco service, arbeid, btw en montage: 1849.-
- Meerprijs kettingset vervangen(ketting, geleiders, spanner): 160.-
- Meerprijs Quattro: 75.-
- Meerprijs automaat: 50.-

Tijdens de reparatie kunt u gebruik maken van gratis vervangend vervoer!

Modellen: 
De Audi A4 1.8TFSI 120 en 160pk, A4/A5 2.0TFSI, Audi Q5 2.0TFSI, Audi TT, Volkswagen Golf/Passat/Beetle/Touran/Tiguan/Eos/Scirocco 1.8TSi en 2.0TSI, SKODA Superb/Octavia/Yeti/Roomster 1.8TSI en Seat Exeo en Altea 1.8TSI.

Motorcodes o.a:
CDNB, CDNC, CDHB, CDHA, CABB, BWE, CNCD, CJEB, CJEE, CNCE, CJED, CJEE, BPJ, CHJA, CYGA, CYNB, CDAA, CCZA,  CJSB, CJSA,  CCZB, CDLF, CDLG, CHHA, CHHB, CJXC, CAWB, CCZB,

Verbruikt uw auto olie? Heeft u vragen? Bel of mail!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.