Winterbanden actie

november 7th, 2012 | Posted by Hidde in Nieuws

Bent u op zoek naar winterbanden? Eventueel in combinatie met stalen of lichtmetalen velgen? Profiteer dan nu van onze actie!

– 25% korting op winterbanden, stalen velgen en lichtmetalen velgen!

– Bij afname van vier winterbanden, gratis montage!

Informeer naar de prijzen voor uw auto.

Heeft u niet de ruimte om uw huidige autobanden op te slaan? Wij bieden de mogelijkheid om uw zomerset op te slaan in ons bandenhotel. Vraag naar de voorwaarden.

Wat zijn winterbanden?  Een winterband zorgt voor een betere grip op een nat wegdek en bij vorst/sneeuw/ijzel door 2 hoofdkenmerken: een aangepast profiel met lamellen en een aangepaste rubbersamenstelling. Het gebruik van winterbanden bevordert de veiligheid aanzienlijk.

Aangepast profiel.  Een winterband beschikt enerzijds over brede groeven om water, sneeuw en modder optimaal af te voeren. Anderzijds heeft een winterband zeer fijne lamellen die zich als het ware ‘vastgrijpen’ in de sneeuw of op ijs. Hierdoor heeft een winterband veel meer grip dan een standaard (zomer)band. Men zal veel minder snel aan het glijden gaan tijdens het rijden of doorslippen bij het wegrijden.

Aangepaste rubbersamenstelling. De rubbersamenstelling van een winterband is zachter dan die van een standaard (zomer)band. Het rubber van een zomerband zal bij temperaturen onder de 7°C inkrimpen en te hard worden. Dit vermindert de grip op de weg en de controle over het voertuig. Rubber van een winterband is zo samengesteld dat het soepeler blijft bij temperaturen onder de 7°C. Daarom bieden winterbanden ook een veel betere grip op de weg en houdt u beter controle over het voertuig.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.